Edit this in WPZOOM Theme Options 800-123-456
 

Vurdering av automaten Motorhead

Motorhead – klar for å rocke?

Motorhead var gjennom mange år et av verdens mest kjente og beryktede band innenfor sjangeren, et band som spilte hard musikk og levde hardt i tillegg, til vokalisten Lemmy Kilmister til slutt døde i en alder av 70 år. Allerede før det hadde Motorhead benyttet seg av sitt sterke varemerke til å markedsføre unike produkter som Motorhead whisky og Motorhead vin, og nå kommer altså også en Motorhead automat for de spilleglade. Dette føyer seg inn i rekken av musikkrelaterte slots som har kommet ut i det siste, inkludert automatene Jimi Hendrix og Guns N’ Roses. Utviklerne av spill har skjønt at de aller fleste av oss har artister og band vi er glade i, og vil gi oss muligheten til å ta med det inn i spillenes verden. Derfor har denne type spill fått mye oppmerksomhet de siste årene. Spørsmålet blir da, lever disse spillene generelt og Motorhead-automaten spesielt opp til forventningene?

NetEnt gjør store endringer

Selskapet med trilogien av kule artister transformert er NetEnt, tidligere kjent som Net Entertainment, som er en av de aller største aktørene på dette markedet og har tilhold i Sverige. NetEnt er kjent for å være gode på spill og slu på markedsføring, og det er mye som tyder på at de har tatt til seg feedbacken som kom på de to foregående spillene. I hvert fall så har de her gjort ganske bemerkelsesverdig store endringer i formatet, og gått helt bort fra det vanlige oppsettet med tre rader og fem hjul. I stedet har de lånt strukturen fra det uvanlige spillet Dazzle Me, og kommet opp med helt nye og dristige måter å legge opp spillet på. Sånn sett skiller Motorhead automat seg ut ikke bare fra andre spill som tar utgangspunkt i musikk og band, det er noe ganske unikt i NetEnts portefølje og i spillverdenen som sådan.

Tematikken

Det er ikke så rart at Motorhead passer inn i en spillsetting, tenk bare, hva var deres største hit gjennom alle tider, og sangen de fremfor alt er kjent for? Jo, det var Ace of Spades, så man må nok tenke seg at Lemmy svært gjerne kunne tenkt seg å blitt midtpunktet i et spennende spill slik han har blitt nå. Med hans livsførsel og repertoar kan det i hvert fall være liten tvil om at den mannen elsket å ta risiko. Noen vil kanskje huske da Motorhead spilte i Steinkjer og krevde at arrangøren skulle stille opp med strippere hver dag! Introen som innleder spillingen er riktig så kul, selv om de mer utålmodige som ikke har et så sterkt forhold til Motorhead og deres historie kanskje vil synes den er litt i lengste laget. Det er selvfølgelig mulig å slå den av, du trenger med andre ord ikke å se den igjen hvis du ikke vil. Lemmy selv er som seg hør og bør også det symbolet som gir de største gevinstene i ordinært spill. Andre symboler er svært gjenkjennelige fra klassiske automater, som for eksempel stjerner, klokker, sju-tall og diverse lykkebringende gjenstander fra hestesko til firkløver.

Selve hjulene i spillet er satt mot en rockescene, og når du vinner får du se et lysshow som på konsert. Det er også mange kule, Motorhead-relaterte lydeffekter og spesielle animasjoner. Faren her er vel nesten at det blir for mye av det gode for den som ikke blodfan, heller enn at man ikke tilfredsstiller fansen, som bør være godt fornøyd med det de får servert. Likevel kan vi nok si at denne tendens er litt mindre ekstrem enn i tilfellet med Guns N Roses sin automat. En del banneord blir det i løpet av spillet, slik man nesten må forvente av Motorhead, den som ikke tåler det er neppe målgruppen her uansett men det er verdt å være klar over.

Funksjoner

Dette er et spesielt spill, men har wild- og scattersymboler på vanlig måte. Wildsymbolet fungerer som joker og kan erstatte andre symboler, og dermed gi deg ekstra gevinster. Scattersymbolene kan dukke opp på de tre hjulene lengst til høyre. Får du nok av dem, vil du få en bonusrunde med ti gratis spinn.

I tillegg kommer mange andre, spennende hendelser som dukker opp under veis. Plutselig kan ett av hjulene være i flammer, og det dukker opp et mystisk ikon. Når hjulet spinner ferdig, vil dette mystiske ikon bli avslørt som et av de vanlige symbolene i spillet, og spre seg utover hele hjulet. Kombinasjonen av uvisshet og spennende musikk gjør dette til et adrenalinkick. Nedsiden er at du aldri vil få scatter når dette skjer.

En strukturelt lignende bonus kommer med vi kan kalle bombebonusen, der alt plutselig blir mørkt, flysirenene går, og hjulene blir bombet av like symboler som kan gi deg fine gevinster. Sjansen for å få fem på rad øker nemlig betraktelig i denne situasjonen.

Konklusjon

Motorhead er en spennende automat med høy utbetalingsprosent og mye action. Den er også vellykket som hyllest til ete band mange der ute er glade i, selv om det selvfølgelig ikke fenger like bra for alle. Dette er imidlertid, kanskje litt uventet, et spill med ganske lav volatilitet, det vil si, det er sjeldnere at man vinner eller taper mye på denne automaten. Risikoen er mindre, men samtidig også sjansen til å bli eventyrlig rik. For noen som elsker risiko og bare vil kjøre på i Motorhead-stil kan det virke litt underlig, men det skal sies at de fleste Motorhead-fans har kommet litt opp i årene og kanskje tar det litt mer med ro enn i Lemmys glansdager.

Uansett er dette definitivt et spill som vil være tiltrekkende for gamle og nye fans av Motorhead. Samtidig vil vi også si at denne automaten har mye å tilby andre spillere som ikke har noe spesielt forhold til bandet. Dersom du jakter en kjempejackpot, er kanskje ikke dette automaten for deg, men for deg som liker å nyte spillopplevelsen og vinne litt mer jevnt og trutt er dette absolutt noe som kan passe. Kanskje er det din tur å vinne med Ace of Spades.